James Webb Uzay Teleskobu’nun NASA’dan İlk Görüntüleri Nasıl Görülür?


Bugün ve yarın NASA, şimdiye kadar uzaya gönderilen en büyük ve en güçlü gözlemevi olan ajansın güçlü James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen ilk tam renkli görüntüleri yayınlıyor. Bu, teleskop için önemli bir andır ve astrofiziği ve Evren hakkındaki anlayışımızı temelden değiştirebilecek misyon için bilimsel operasyonların başlangıcını işaret eder.

James Webb Uzay Teleskobu veya JWST, şimdiye kadar uzaya gönderdiğimiz en büyük aynaya sahip. 21 metreden fazla karşısında. Altın kaplama berilyumdan yapılmış ayna, insan gözünün göremediği ve seyahat edebilen bir tür ışık olan kızılötesi ışığı toplamak için tasarlanmıştır. Evren boyunca inanılmaz uzun mesafeler. Bu etkileyici aynayla donatılan JWST, Büyük Patlama’dan hemen sonra oluşan ilk yıldızlardan ve galaksilerden gelen ışığı toplayarak kozmosun en derin girintilerine bakabilmelidir.

Yine de bu noktaya gelmek için özellikle uzun bir yol oldu. JWST, sürekli olarak gecikmelerle işaretlenen yolculuğu ile son iki buçuk yıldır geliştirilmektedir. Bütçesi de yaklaşık 10 milyar dolara yükseldi ve Tartışma adaşı etrafında döndü. Ama nihayet, 2021 Noel Günü’nde teleskop bozulmadan ve planlandığı gibi fırlatıldı. Son altı ayda bilim adamları ve mühendisler, teleskopu titizlikle yerleştirdi, hizaladı ve kalibre etti ve teleskop tarafından çekilen ilk şaşırtıcı görüntülerin ortaya çıkması için hazırladı.

Şimdi, JWST, dünyanın dört bir yanındaki uzak yıldız oluşumlarını, galaksileri, ötegezegenleri ve daha fazlasını incelemek isteyen bilim adamlarının gözlemleriyle dolu olan kozmosu incelemenin ilk yılına başlamak üzere. Bu resimler sadece başlangıç ​​ve gelecek olan heyecan verici görüntülerin sadece bir teaser’ı.

NASA, JWST’nin ilk görüntüsünü ne zaman yayınladı?

Beyaz Saray’da Pazartesi öğleden sonra işler başladı. Haftalardır NASA, görüntüleri 12 Temmuz sabahı birlikte yayınlamayı planlıyordu, ancak hafta sonu boyunca, ajans 11 Temmuz’da ET 17:30 civarında bir son dakika Beyaz Saray brifingi ekleyerek herkesi şaşırttı. Başkan Joe Biden, NASA yöneticisi Bill Nelson’ın açıklamalarda bulunduğu ilk görüntülerden birini ortaya çıkardı.

Planlanmış zaman: New York: 17:30 / San Francisco: 14:30 / Londra: 22:30 / Berlin: 11:30 / Moskova: 12:30 / Yeni Delhi: 3:00 / Pekin: 05:30 / Tokyo: 06:30 / Melbourne: 07:30

Peki ya resimlerin geri kalanı?

NASA, görüntülerin geri kalanını sunmak için 12 Temmuz’da bir dizi brifing planladı. İlk olarak, saat 9:45 ET’de, NASA ve JWST ekibindeki liderlik tarafından açılış konuşmaları yapılacak. Ardından, saat 10:30 ET’de NASA, canlı yayın sırasında kalan görüntüleri açıklamalı ve ardından saat 12:30 ET’de NASA’nın Goddard Uzay Uçuş Merkezinde bir medya basın toplantısı yapılacaktır. Yoğun bir içerik günü olacak, ancak yalnızca kalan görüntüleri görmek istiyorsanız, saat 10:30 ET’yi ayarlamanın tam zamanı.

Planlanmış zaman: New York: 10:30 / San Francisco: 07:30 / Londra: 15:30 / Berlin: 16:30 / Moskova: 17:30 / Yeni Delhi: 20:00 / Pekin: 22:30 / Tokyo: 23:30 / Melbourne: 12:30

Resmin yayınlanmasını nasıl izleyebilirim?

NASA, adresinde bulunabilecek NASA TV de dahil olmak üzere özel kanallarında canlı yayın yapacak. Youtube ve NASA’nın web sitesi. Sürüm ayrıca NASA’nın uygulamasında ve NASA’nın sosyal kanallarında yayınlanacak. Facebook, heyecan, Youtube, Seğirmeve Günlük hareket.

JWST’nin yolculuğunu nereden takip edebilirim?

Yıllardır JWST’nin lansmanına giden yolu izliyoruz. Aşağıdaki geçmiş kapsamımızdan bazılarına göz atın:

11 Temmuz, 17:00 ET güncellemesi: Bu gönderi, Beyaz Saray basın toplantısı için yeni bir başlangıç ​​zamanını yansıtacak şekilde güncellendi.

11 Temmuz 18:50 ET Güncellemesi: Bu gönderi, duyuruyla ilgili bilgilerle güncellendi. JWST’den ilk tam renkli görüntü.




Kaynak : https://www.theverge.com/2022/7/11/23198234/nasa-jwst-first-full-color-images-reveal-how-to-watch

Yorum yapın

SMM Panel PDF Kitap indir